חתימות דיגיטליות
עם ד"ר גדי אהרוני
ד"ר גדי אהרוני מגיע אלינו להרצאה על חתימות דיגיטליות והתפתחותן. נבין את ההבדל בין חתימות אלקטרוניות לחתימות דיגיטליות ונראה איך נראית חתימה דיגיטלית בימינו.
נתחיל בהבנת מושגים בסיסיים בהצפנה, עליה מבוססות חתימות דיגיטליות. בהרצאה יתייחס גדי, בין היתר, לתקשורת של "האיש שלנו בדמשק", אלי כהן, עם המפעילים שלו בארץ, על מכונת ההצפנה 'אניגמה' של הגרמנים במלחמת העולם השנייה, על הצפנה מודרנית (באמצעות התבוננות במנגנון שהומצא על ידי שני חוקרים מסטנפורד שעשו מהפכה בעולם ההצפנות), ועל שיטת ההצפנה והחתימה הנפוצה ביותר היום, שעדי שמיר ממכון ויצמן היה שותף לפיתוח שלה.
בהמשך נדבר על תעודות הזהות הישראליות ועל המאגר הביומטרי, הגורם לתחושת אי-נוחות בקרב רבים, ולההשפעה העתידית האפשרית של המחשבים הקוואנטים על עולם ההצפנות.
ד"ר גדי אהרוני נולד וגדל במכון ויצמן ברחובות, יחד עם אח תאום. אביו היה פרופסור לפיזיקה ואמו עבדה גם היא במכון. הוא למד שלושה תארים במתמטיקה ומדעי המחשב באנגליה ובאוניברסיטה העברית. גדי עבד הייטק שנים רבות בתפקידי פיתוח ו-Product, ושימש במשך קדנציה ארוכה כמנכ"ל חברת "מחקר אלגוריתמים" (arx), שנמכרה לחברה ציבורית כאן בוואלי, נרכשה מחדש על ידי העובדים, ונמכרה שוב ל-Docusign מסן פרנסיסקו. בשנים האחרונות הוא עובד בתפקידי פיתוח ו-Product בתחום הבלוקצ'יין. במקביל לעבודה בתעשייה, במשך שנים רבות שימש כמרצה מהחוץ באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטת רייכמן, ולימד קורסים בנושא שפות תכנות.
בשרותו הצבאי היה תותחן, והוא עדיין מתחזק את קבוצת הווטסאפ של קורס קציני התותחנים שלו. גדי נשוי למירי, מורה לעברית במספר מסגרות של ה-OFJCC, ועורכת דין (בארץ), ואבא לארבעה - שלושה סטודנטים ו-senior בתיכון Homestead.
יום רביעי, 19 בפברואר
11:00 בבוקר עד 1:00 בצהריים
Freidenrich Conference Center (Bldg F) 4th Floor
$15 | $18 בכניסה
לפרטים: גלי בק [email protected]
Please join Tzavta club to hear from Gadi Aharoni about the history and the process of making digital signatures.
Wednesday, February 19
11:00 AM–1:00 PM
Freidenrich Conference Center (Bldg F) 4th Floor
$15 | $18 At the door
Contact: Gali Beck | [email protected]